Optimist - Skanör Sailing Team

Träningsgrupp med fokus på kappsegling för optimistjolleseglare på blå och röd nivå Träningen är målinriktad på en fortsatt utveckling mot full kontroll av optimisten. Vi strävar att bli bättre och stöttar varandra till framgång. Vi seglar från tidig vår till sen höst. Har man ingen egen jolle förväntas man skaffa en snart. Vi som har fyllt 13 år ställer upp och hjälper till som hjälptränare (fender) i seglarskolan. Ålder 8-15 år.

För att kunna hänga med i träningarna så det blir kul för alla i gruppen måste man ha kommit en bit i sitt seglande och behärska majoriteten av nedanstående seglingsmoment:

• Kunna rigga och grundtrimma en optimistjolle själv
  • Kunna gröna kappseglingsreglerna samt styrbord och babord
  • Behärska vindar på 6-7 m/s utan problem
  • Hantera sin båt i alla normala situationer, förstå startprocedur, kryss med telltales, läns med centerbordet uppdraget, stagvändning/kontrollerad gipp, ta sig ur vindögat, sitta rätt och skota rätt.
  • Seglaren ska kunna hitta startlinjen, ha grundläggande förståelse för banans ”spelplan” – laylines.

Träningstider

• Onsdag kl 16:30-19 (1/4-30/9)
  • Söndag kl 9:30-12 (start 22/3)

Träningsavgift: 2500 kr + medlemsavgift.

Uppdaterad: 30 MAR 2020 23:51 Skribent: Malin Steffensen