SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skanörs Båtklubb
Fotboll
Bli medlem i Skanörs Båtklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Skanörs Båtklubb

Mötesplatsen sen mer än 60 år för alla med intresse av hav, båtliv och ”hygge” i Skanörs Hamn.

 

 

Nu på lördag 13/8 kl 10.00 startar vår efterlängtade C55-träning!
2022-08-09 09:32

Nu på lördag 13/8 kl 10.00 startar vår efterlängtade C55-träning som pågår varje lördag tom november. Det är våra duktiga tränare Stella och Isak som kommer ansvara för träningen.

Kostnad 1000kr.

Anmäl er via hemsidan ( https://sportadmin.se/book/?F=6280b595-1235-4f7b-990b-455ca4f052f5).

Ses på lördag!

Erik Dahlbäck
SBK

Häng med till Danmark! Sätt ett kryss i kalendern för ett par dagar mellan 15-20 Augusti.
2022-07-31 19:21

SBKs motorbåts-sektion planerar en gemensam utflykt till Tårbeck med kvällsbesök på Bakken, en lika känd som ökänd nöjesplats.

 

Dagen därpå hemresa via Köpenhamns hamn. Motor- och segelbåtar är välkomna. Max höjd 3,00 för slussning. Högre båtar får gå ut den vanliga vägen

 

Väderberoende men vi föreslår någon gång mellan 15 och 20 augusti. I slutet på denna vecka meddelas vilka dagar, vilket beror på vädret.

Missa inte Näset Runt, den 6 Augusti!
2022-07-20 12:03

Nu äntligen är det snart dags för en av årets härligaste kappseglingar nämligen Näset Runt! Tävlingen arrangeras av FBK och går i år 6 Augusti.

 

På länken nedan hittar ni mer information, inbjudan och seglingsföreskrifter.

 

In och anmäl er!!

 

Länk till anmälan

 

AW inför semestern, 1 juli,kl. 17-19
2022-06-29 21:02
Leif och KG ser fram emot ett AW häng med just dig!

Bästa medlemmar och era närstående samt gäster är hjärtligt välkomna till AW inför semestern.

 

Det är säkert första gången i klubbens 61 åriga historia som det sker och KG och jag hoppas att det skall bli ännu mer uppskattat än vårens AW testtillfällen.

 

Vi serverar svala drycker samt något tilltugg till medlemspriser.

 

Hjärtligt välkomna gammal som ung hälsar KG och Leif

Dags för årets andra tävlingshelg i Allsvenskan Segling
2022-06-16 10:42
Allsvenskan i Skanör. Foto: Daniel Stenholm

I helgen (17–19 juni) kommer Allsvenskan i segling till Långedrag söder om Göteborg där GKSS står som värd för årets andra tävling. Räkna med actionfyllda landnära race i roliga och spännande seglingsvatten, med flitig båttrafik som inramning.

 

I Skanörs lag seglar Arvid Bjelkedal (rorsman), August Vigild Nilsson (trimmer), Jennie Frank Bergman (fock), Angelica Grönvall (fördäck). Vi önskar laget stort lycka till i Långedrag.

 

Många av lagen skickar tungt meriterade seglare. KSSS kommer med en vass besättning, med bland andra Mikael Lindqvist och Sandra Sandqvist, som seglar mycket sprint och matchracing vilket är bra att kunna i Allsvenskan.

 

GKSS ställer upp med meriterade Martin Pålsson och Halmstad skickar familjen Hellekant, som nyligen blev sjua i Sailing Champions League i Vilamoura och därmed är klara för Sailing Champions League-final efter sommaren.

– Det ser ut som att flera klubbar även denna gång kör med damer vid rodret. Bland andra Ljungskile  med Thea Enander, Åmålsviken med Frida Jansson och möjligen också KSSS med Sandra Sandqvist. Damerna var ju framgångsrika senast i Skanör och jag tror de kan konkurrera i toppen i Långedrag också, säger tävlingsledaren Claes Lundin och fortsätter:

– Banområdet i Långedrag ligger precis utanför GKSS hamn, så det finns utmärkta publikplatser från piren. Utmaningen för besättningarna är de många grunden och just närheten till land samt en del båttrafik, som gör vägvalen helt avgörande. Här spelar också regelkunskaperna en stor roll eftersom man behöver taktiskt hantera konkurrenterna med hänsyn till hinder, annan båttrafik och kappseglingsregler. Det blir utmanande för både domare och tävlande.

 

Premiäromgången i Skanör i mitten av maj bjöd på tuffa seglingar, stundtals med vindar upp mot 10–13 m/s.

 

Seglingarna sänds live och kan följas på Facebook: https://fb.me/e/1yYH4Bz9I Eller på YouTube: Fredag - https://youtu.be/XL6Q4HDjg1I Lördag - https://youtu.be/e--JZrtYAR0 Söndag - https://youtu.be/-axJPfhg9Fc

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..