Anmälan till sommarens seglarskolan är öppen!
Skanörs Båtklubb
Ville och Elliot seglar Gotland Runt
2024-06-29 14:17
Wetjob, foto från Wetjob Racing FB-sida

I morgon går starten på årets upplaga av Gotland Runt. Med på startlinjen finns två ungdomar fostrade i SBKs anda. Ville Reischmann seglar på båten Swee och Elliot Steffensen på Wetjob.

Bägge två har under våren gått en Offshore Clinic med KSSS och Team Pro4You, vilket säkert har bidragit till att de nu får möjligheten att gasta runt Gotland.

Kl 14 på söndag går starten. Ville och Elliot startat i SRS-A klassen kl 15. Då startar även 175 fot långa Ravenger, världens största slup i kolfiber som slår storleksrekord i Gotland Runts historia. Det kommer bli en mäktig syn och det gäller att inte starta lä om för övriga båtar.

Starten sänds live på Youtube och kan följas här: https://www.ksss.se/gotlandrunt/folj-racet/

Vi önskar bägge killarna lycka till runt ön!

Torsdagsseglingar - Vi är IGÅNG!!
2024-06-27 09:36

Nuuu äntligen är vi igång igen med Torsdagsseglingar.

Vi håller till i WhatsApp gruppen "Torsdagssegling i Skanör", vill du vara med så smsa mig på 0705-492042 så lägger jag till dig.

Nytt för säsongen är appen "Klubbsegling" som kommer att hantera starttider, bana etc.

Idag 27/6 kommer jag att finnas lite tidigare i hamnen för er som behöver hjälp att komma igång med appen.

Nuuu köööör vi!

Skanör Foiling Bonanza
2024-06-05 11:17

Hej alla medlemmar,

Till helgen kör vi Skanör Foiling Bonanza i hamnen och vi har seglare från Sverige, Norge, Danmark och Finland som kommer och seglar med oss.

På fredag mellan klockan 12.00 och 17.00 så kommer vi att ha en massa prova på aktiviteter.

Man kommer att kunna prova:

- Wingfoil

- Waszp

- Vindsurfing

- SUP

- VR segling (Om du inte vill bli blöt)

På fredag kl. 18.00 så kör vi funktionärs möte i klubbhuset, bara att komma om ni vill hjälpa till men fortfarande inte anmält er. Eller om ni bara är intresserade av vad som kommer att hända under helgen.

Jag hoppas att så många som möjligt kommer ner till hamnen och njuter av stämningen och glöm inte att sprida budskapet till alla som kan vara intresserade.

Hoppas vi ses :)

/Jennie

2024-05-12 21:44

Boka här!

Klubbkläder till sommarens aktiviteter
2024-05-07 22:25
Klubbkläder via Stadium

Klubbkläderna finns i grått, marinblått och vitt. De finns i både Dam, Herr och Junior varianter och olika storlekar. Förhoppningsvis ska ni hitta något som ni gillar.

Genom att köpa klubbkläder så stödjer ni klubben som får en % på kläderna, samt att ni visar upp Skanörs Båtklubb.

Medlemskläder HÄR

Skanör Sailing Team HÄR

Funktionärer sökes till Skanör Foiling Bonanza 7-9 juni
2024-04-21 12:44

Hej alla,

Nationaldags helgen 7-9 juni ska Skanörs Båtklubb tillsammans med Sunds gymnasiet anordna en tävling för foilande surfingbrädor (IQ-Foil) och Waszpar och till detta evenemanget söker vi nu funktionärer.

Du behöver inte vara utbildad på något sätt utan all hjälp mottages tacksamt. Det kommer att behövas folk både vid grillen på land som banläggare på vattnet.

Så maila gärna raceoffice@skanorsbatklubb.se eller ring mig (Jennie) på 0705-492042.

Funktioner som kommer att behövas är:

- Startbåten, hjälpa till att ta start/målgångstider, sköta flaggorna, sköta signaler etc.

-Linjebåt, hjälpa till med start och målgång

-Banläggarbåt, hjälpa till med banläggning

-Sekretariat, prisutdelning, resultat etc.

-Grill

-Frukost

-Säkerhet på land, hjälpa seglarna med praktiska frågor kring sjösättning och kod till toa

Preliminärt Schema för helgen:

Fredag

10-12 Prova på Wingfoil, Windsurf, Windfoil tillsammans med Surf.se och Surfspot.se

12-14 Grillat för alla seglare som Sundsgymnasiet sponsrar med

14-18 Race Office är öppet för registrering

8.00 Frukost för alla seglare och funktionärer

9.30 Rorsmansmöte

11.00 Tid för första varningssignal IQ-Foil

12.00 Tid för första varningssignal Waszp

15.00 After Sail Grill

8.00 Frukost för alla seglare och funktionärer

9.00 Rorsmansmöte

10.00 Tid för första varningssignal IQ-Foil

11.00 Tid för första varningssignal Waszp

14-15.00 prisutdelning

Ta chansen och få va med att kika på sjukt cool segling på nära håll.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..