Skanörs Båtklubb
Bli medlem i Skanörs Båtklubb
Välkommen till Skanörs Båtklubb

Mötesplatsen sen mer än 60 år för alla med intresse av hav, båtliv och ”hygge” i Skanörs Hamn.

Inbjudan till Information- och diskussionsmöte Söndagen den 2/10 kl.15.00
2022-09-22 10:33

Med anledning av Hamnföreningens förfrågan om en eventuell sammanslagning av Skanörs båtklubb och Hamnföreningen kallar vi till information- och diskussionsmöte.

Representanter både från SBK och Hamnföreningen kommer att vara på plats för att informera om vad vi hittills har kommit fram till, men även för att få till en dialog tillsammans medlemmarna emellan. Så förbered dina frågor, tankar och funderingar så vi får till en riktigt bra diskussion med högt i tak.

Vi ses på Skanörs Båtklubb den 2 oktober kl. 15.00

Kan hända att det även smyger fram en kaka och en kopp kaffe för trivselns skull.

Välkomna!

SBK klara för Allsvenskan 2023!
2022-09-19 10:25
Foto: Daniel Stenholm

I helgen seglades fjärde och sista deltävlingen i Allsvenskan segling i Saltsjöbaden. Skanörslaget med Oscar, Hugo, Filippa och Jennie hade förutom att ha kul siktet inställt på final och var under lördagen uppe och nosade på finalplaceringarna.

Dags för avgörande i Allsvenskan 2022
2022-09-15 14:01

I helgen arrangeras sista deltävlingen i årets Allsvenska i segling. Nu ska allt avgöras. Blir det svensk seglings dominant KSSS som vinner ”som vanligt” eller lyckas uppstickaren Åmålsviken hålla undan och knipa guldet.

Yesssss... Anmälan är ÖPPEN!
2022-08-29 15:59
Light Vessel Race är lika mycket en svensk seglingsklassiker för kompisgäng och nöjesseglare som en utmaning för de allra bästa, hårdaste, coolaste proffsteamen från Öresund. Första tävlingen runt fyrfartyget startades 1969, nu mer än 50-år senare är tävlingen runt fyrfartyget en klassiker och en uppskattad årligen återkommande regatta.

Och nu äntligen den 10 September är det dags igen...

I år kommer vi att köra en After Sail på J. Perssons. Vem vill inte uppleva hela racet igen fast nu genom andras ögon. Vi träffas på JPs kl 19.00 för debriefing.

Tapasmeny med flatbread pizza och charkbräda för 175 kr/person (Dricka köpes separat)

Anmälan sker senast 8/9 gärna, genom att maila kappsegling@skanorsbatklubb.se

Resultat Liros Cup 2022
2022-08-28 15:11

Då var även Liros Cup 2022 avklarad, och vilken härlig dag vi fick tillsammans på havet. Med ganska generös vind på 7-8 m/s och stundals väldigt bra surfing vågor radade 16 peppade seglare upp på startlinjen.

Vi körde 4 race om ca 20 minuter vardera där man fick stryka ett race, väldigt uppskattat av seglarna.

Första platsen knep Nicolas Westesson från BOJK, på andra plats hittar vi Carl Söderstjerna från MSS och tredjeplatsen tog Neo Jönsson även han från MSS. Från Skanör tävlade Sofia, Karl, Noah och Theodor där coacherna Hugo och Lisa var med och coachade gänget.

Tusen tack till alla glada, nervösa, taggade seglare som tävlade och tusen tack till alla engagerade föräldrar som hjälper till för att få allt att flyta på så bra som möjligt och ett extra stort tack till alla funktionärer som slet i RIbbarna med draggande bojar och höga vågor.

Hoppas vi ses om ett år om inte innan :)

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..