SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skanörs Båtklubb
Fotboll
Bli medlem i Skanörs Båtklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Skanörs Båtklubb

Mötesplatsen sen mer än 60 år för alla med intresse av hav, båtliv och ”hygge” i Skanörs Hamn.

 

 

AW inför semestern, 1 juli,kl. 17-19
2022-06-29 21:02
Leif och KG ser fram emot ett AW häng med just dig!

Bästa medlemmar och era närstående samt gäster är hjärtligt välkomna till AW inför semestern.

 

Det är säkert första gången i klubbens 61 åriga historia som det sker och KG och jag hoppas att det skall bli ännu mer uppskattat än vårens AW testtillfällen.

 

Vi serverar svala drycker samt något tilltugg till medlemspriser.

 

Hjärtligt välkomna gammal som ung hälsar KG och Leif

Dags för årets andra tävlingshelg i Allsvenskan Segling
2022-06-16 10:42
Allsvenskan i Skanör. Foto: Daniel Stenholm

I helgen (17–19 juni) kommer Allsvenskan i segling till Långedrag söder om Göteborg där GKSS står som värd för årets andra tävling. Räkna med actionfyllda landnära race i roliga och spännande seglingsvatten, med flitig båttrafik som inramning.

 

I Skanörs lag seglar Arvid Bjelkedal (rorsman), August Vigild Nilsson (trimmer), Jennie Frank Bergman (fock), Angelica Grönvall (fördäck). Vi önskar laget stort lycka till i Långedrag.

 

Många av lagen skickar tungt meriterade seglare. KSSS kommer med en vass besättning, med bland andra Mikael Lindqvist och Sandra Sandqvist, som seglar mycket sprint och matchracing vilket är bra att kunna i Allsvenskan.

 

GKSS ställer upp med meriterade Martin Pålsson och Halmstad skickar familjen Hellekant, som nyligen blev sjua i Sailing Champions League i Vilamoura och därmed är klara för Sailing Champions League-final efter sommaren.

– Det ser ut som att flera klubbar även denna gång kör med damer vid rodret. Bland andra Ljungskile  med Thea Enander, Åmålsviken med Frida Jansson och möjligen också KSSS med Sandra Sandqvist. Damerna var ju framgångsrika senast i Skanör och jag tror de kan konkurrera i toppen i Långedrag också, säger tävlingsledaren Claes Lundin och fortsätter:

– Banområdet i Långedrag ligger precis utanför GKSS hamn, så det finns utmärkta publikplatser från piren. Utmaningen för besättningarna är de många grunden och just närheten till land samt en del båttrafik, som gör vägvalen helt avgörande. Här spelar också regelkunskaperna en stor roll eftersom man behöver taktiskt hantera konkurrenterna med hänsyn till hinder, annan båttrafik och kappseglingsregler. Det blir utmanande för både domare och tävlande.

 

Premiäromgången i Skanör i mitten av maj bjöd på tuffa seglingar, stundtals med vindar upp mot 10–13 m/s.

 

Seglingarna sänds live och kan följas på Facebook: https://fb.me/e/1yYH4Bz9I Eller på YouTube: Fredag - https://youtu.be/XL6Q4HDjg1I Lördag - https://youtu.be/e--JZrtYAR0 Söndag - https://youtu.be/-axJPfhg9Fc

Fler platser till seglarskolan!
2022-06-10 15:28
Fler platser till seglarskolan!

Efter mycket stort tryck på bokningen av sommarens seglarskola, är nu vissa grupper utökade. Platserna släpps lördag 11/6 kl 12.

 

Bokning görs via https://sportadmin.se/book/?F=6280b595-1235-4f7b-990b-455ca4f052f5

 

SBK

Grattis till VM-platsen Hugo!
2022-06-07 22:17
Foto: Björn Flygare

Vårens kval till sommarens olika mästerskap duggar tätt. I helgen seglades rikskval nr 2 i Optimistjolle i Oxelösund. 

 

Efter två rikskval och sammanlagt 14 race har Hugo Flygare kvalat in till landslaget och ska tillsammans med 4 andra seglare representera Sverige i VM i Bodrum i Turkiet. Hugo seglade stabilt hela helgen och plockade placeringar. Det räckte till den eftertraktade VM-platsen och en härlig avslutning för Hugo i Optmistjolleklassen som man får tävla i till man fyller 15 år.

 

Lisa Brase tog också en landslagsplats och kommer representera Sverige på nordiska mästerskapen i Sönderborg, Danmark.

 

Hugo och Lisa är också uppskattade instruktörer i SBKs seglarskola.

 

Stort grattis och lycka till på VM och NM!

Jacob och Ville kvalificerade till VM i E-jolle
2022-06-07 21:47

Efter 5 seglade deltävlingar i Elitserien i E-jolle står det klart att SBK har två seglare med till VM som seglas 6-12 juli i Donuarnenez, Bretagne i Frankrike.

 

Stort grattis och lycka till Jacob Skoglösa och Vilhelm Reischmann!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..