Anmälan till sommarens seglarskolan är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skanörs Båtklubb
Fotboll
Bilder från Liros 2022

Fler bilder (+29) >>
 
Resultat Liros 2022

Då var även Liros Cup 2022 avklarad, och vilken härlig dag vi fick tillsammans på havet. Med ganska generös vind på 7-8 m/s och stundals väldigt bra surfing vågor radade 16 peppade seglare upp på startlinjen. 

 

Vi körde 4 race om ca 20 minuter vardera där man fick stryka ett race, väldigt uppskattat av seglarna.

 

Första platsen knep Nicolas Westesson från BOJK, på andra plats hittar vi Carl Söderstjerna från MSS och tredjeplatsen tog Neo Jönsson även han från MSS. Från Skanör tävlade Sofia, Karl, Noah och Theodor där coacherna Hugo och Lisa var med och coachade gänget.

 

Tusen tack till alla glada, nervösa, taggade seglare som tävlade och tusen tack till alla engagerade föräldrar som hjälper till för att få allt att flyta på så bra som möjligt och ett extra stort tack till alla funktionärer som slet i RIbbarna med draggande bojar och höga vågor.

 

Hoppas vi ses om ett år om inte innan :) 

Liros Cup 2022
2021-års vinnare av Liros Cup i Skanör

Välkomna till Liros Cup, 28 augusti i Skanör.

 

Under Liros Cup samlas olika jolleklasser på samma bana.
Deltagande klasser: Optimist, E-jolle, Zoom8, Laser (4.7, Radial & Standard), RS Feva samt 29er.
 
Tävlingen genomförs på Blå nivå enligt Svenska seglarförbundets nivåindelning.

 

Inbjudan och anmälan: På Sailarena

 

PRAKTISK INFORMATION

Skanörs hamn är sommartid välbesökt både från sjöss och från land. Vackra sommardagar kan det bli trångt med badgäster, båtgäster och andra besökare.

 

Uppställning och sjösättning jollar: För att minska trängsel kommer vi ha 2 zoner för uppställning av jollar; Gul (söder om/till vänster om slipen) och Blå (norr om/till höger om slipen). Sjösättning kommer ske zonvis.

 

Sjösättning av följebåtar: Sjösättning av följebåtar sker på slipen i Skanörs hamn. Bilar med följebåtar kör rakt fram när ni kommer till hamnen. För att undvika trängsel önskar vi att följebåtar sjösätts innan kl. 09:30. Därefter får sjösättning av följebåt ske efter seglarna lämnat hamnen för dagens seglingar. Upptagning av följebåtar får ske med beaktande av att seglarna har företräde till slip.

 

Parkering: Vi rekommenderar att parkera på södra parkering då där finns bättre plats för trailers och avlastning. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen. Observera att all parkering i hamnen är avgiftsbelagd. 

 

Avlastning jollar: Avlastning av jollar sker på södra parkeringen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

 

Boende: Kom ihåg att boka boende i tid. Skanör-Falsterbo är ett attraktivt resmål under sommarhalvåret.

 

Skanörs Hamn – I Skanörs Hamn finns 10 uppställningsplatser för husbilar.

Falsterbo Resort  - ca 2km från Skanörs Hamn erbjuder campingstugor samt uppställning för husbilar. www.falsterboresort.se

Hotell Spelabäcken – Skanör ca 700 meter från Skanörs Hamn www.spelabacken.se 

Skanörs Gästgifvaregård – ca 800 meter från Skanörs Hamn www.skanorsgastis.com

Falsterbo Kursgård  ca 9 km från Skanörs Hamn i anslutning till Falsterbokanalen. Erbjuder stugor med plats för 4-6 personer www.falsterbokursgard.com

Lotsvillan vandrarhem – ca 9 km från Skanörs Hamn www.lotsvillan.com