SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skanörs Båtklubb
Fotboll
Öresunds-Racen 2022

Välkomna till Öresunds-Racen i Skanör 27 augusti 2022.

 

Öresunds-Racen är fristående tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för dem som vill prova på kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte.

Tävlingen i Skanör är öppen för Optimistjolleseglare och vindsurfare Kona One på grön nivå som kommer från seglarskolan eller har tränat ett litet tag och är sugen på att pröva på kappsegling.

Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.

Anmälan och inbjudan: Sailarena

PRAKTISK INFORMATION

Skanörs hamn är sommartid välbesökt både från sjöss och från land. Vackra sommardagar kan det bli trångt med badgäster, båtgäster och andra besökare.

 

Sjösättning av följebåtar: Sjösättning av följebåtar sker på slipen i Skanörs hamn. Bilar med följebåtar kör rakt fram när ni kommer till hamnen. För att undvika trängsel önskar vi att följebåtar sjösätts innan kl. 09:30. Därefter får sjösättning av följebåt ske efter seglarna lämnat hamnen för dagens seglingar. Upptagning av följebåtar får ske med beaktande av att seglarna har företräde till slip.

 

Parkering: Vi rekommenderar att parkera på södra parkering då där finns bättre plats för trailers och avlastning. Observera att all parkering i hamnen är avgiftsbelagd.

 

Avlastning jollar: Avlastning av jollar sker på södra parkeringen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

 

SÄKERHET

Vi uppmanar alla att speciellt säkerställa att din/klubbens jolle uppfyller säkerhetsrelaterade krav innan tävlingarna.

Tänk speciellt på följande:

  • Tre stycken väl fastsatta flytkuddar utan skador, obs gäller även båtar med integrerade flyttankar.
  • Säkerhetslina till Centerbordet
  • Säkerhetsspärren till Rodret
  • Mastsäkring som låser masten
  • Max 100 mm avstånd mellan bom och ev. tamp (Hanfoten)
  • Minst ett öskar om minst en liter, fastsatt med säkerhetslina/cord
  • En paddel, fastsatt med säkerhetslina/cord
  • En bogsertamp i fören, minst 5 mm tjock och 8 m lång
  • Flytväst och visselpipa