Skanörs Båtklubb

Seglarskola - Optimistjolle 8-15 år

Kursen riktar sig till både nybörjare och fortsättare där vi tillämpar gruppindelning beroende på kunskapsnivå.

Vi blandar teori med praktik och seglar naturligtvis så mycket som möjligt. Ibland blir det bad, lekar, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen grillar vi korv tillsammans och visar föräldrar och syskon vad vi lärt oss under veckan.

Kursen omfattar 5 heldagar, kl 9-16.

Nybörjare – prova och upptäcka - Optimistjolle
Som nybörjare får du lära dig att rigga och sjösätta båten, båtens delar, de olika seglingssätten (kryss, halvvind, slör, läns), att stå i vindögat, styra, gasa/bromsa, kroppsplacering och balans, gippa/slå, lova/falla och lägga till i alla vindriktningar. Dessutom ingår säkerhetskunskap och sjömanskap där vi lär oss sjövett och knopar. Vi provar på och upptäcker segling.

Förkunskap: Simkunnighet 200m

Fortsättare – lära in och befästa - Optimistjolle
Som fortsättare lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under nybörjarkursen, förfinar manövrar, tränar på hängteknik och lär dig nya moment. Du kommer att få testa hur det kan vara att segla en kappseglingsbana. Självklart lär du dig också mer kring säkerheten på sjön.

Förkunskap: Genomförd Nybörjarkurs

Efter seglarskolan är du välkommen att anmäla dig till Optimist - Utamanarna alternativt Optimist - Skanörs Sailing Team beroende på kunskapsnivå. För mer information, se fliken Träning/Träningsgrupper.

Kursprogram 2022

Period Datum / veckodagar Kurser Antal platser
Vecka 25  (sön v24-tors v25) 19 juni-23 juni / sön-tors Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 26 27 juni-1 juli / mån-fre Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 27 4 juli-8 juli / mån-fre Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 28 11 juli-15 juli / mån-fre Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 29 18 juli-22 juli / mån-fre   Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 30 25 juli-29 juli / mån-fre Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 31 1 augusti-5 augusti / mån-fre Nybörjare/Forsättare 8
Vecka 32 8 augusti-12 augusti / mån-fre Ta igen vecka! -

Seglarskola Optimistjolle 2400 kr/vecka
Medlemskap barn/ungdom t.o.m det år man fyller 17 år   500 kr/år
Medlemskap vuxen/familj   750 kr/år

Medlemskap är obligatoriskt för deltagande i seglarskolan.

Klicka HÄR för att komma till anmälan för seglarskolan!