Nyheter från SSF

Lidingö Runt-starten livesänds

(2020-09-25 15:28)
På lördag klockan 9.50 startar livesändingen av Lidingö Runt. Kappseglingen som flyttats fram på grund av coronapandemin kan följas under ca 60 minuter via den nyskapade Facebook-kanalen Lidingö Live-TV.

Nyhet från Svenska Seglarförbundet

Optimist för havet går i mål

(2020-09-25 08:23)
Fredagen 25 september plockar äventyraren Oskar Kihlborg skräp ur Riddarfjärden, från en optimistjolle byggd med just plastskräp. Segelturen är finalen i en treårig kampanj för att stoppa tillförsel av plast i haven.

Kitefoil fortsätter att växa

(2020-09-22 09:26)
Kite växer snabbt i världen. Och sedan Kitefoil blivit en OS-klass till Paris 2024 har intresset ökat även för den ”grenen”. Just nu är det ett 100-tal i Sverige som seglar Kitefoil regelbundet - och kurvan pekar stadigt uppåt.

Nyhet från Svenska Seglarförbundet

Välkomna till Seglarträffen (digitalt)

(2020-09-18 14:48)
SeglarTräffen är ett forum för dig som är instruktör, tränare, organisationsledare, funktionär eller på annat sätt identifierar dig som ledare i någon av våra klubbar, klassförbund, distrikt eller förbund. I år blir konferensen digital!

Anmälan till JR Camp 2020 öppen

(2020-09-18 09:39)
Svenska Seglarförbundet bjuder in dig som är i gymnasieåldern men som inte går på Riksidrottsgymnasiet (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU), till en inspirerande och utvecklande helg på Bosön i Stockholm.

Sök Mange Olsson stipendiet

(2020-09-17 08:00)
Lovisa Karlsson, Emil Järudd, Klara Wester, Julius Hallström, Hugo Christensson och Alice Moss, vad har de gemensamt? Jo, som juniorer fick de Mange Olsson stipendiet. Nu är det dags att söka eller nominera någon till årets stipendium.

Eklund/Mattson vann 76:e SMet i Neptunkryssare

(2020-09-16 13:36)
Staffan Eklund och Erik Mattsson från Uppsala SS bärgade SM-guldet i Neptunkryssare efter en stegrande formkurva allt eftersom dagarna gick och vinden ökade i styrka.

Dags för Mästarnas Mästare 2020

(2020-09-15 12:33)
Med en månad kvar till Mästarnas Mästare är planeringen i full gång. Det livesändningar från morgon till kväll och för seglarna blir det lika tufft som vanligt – och för första gången har basen för seglingarna flyttat in på klassiska Strandverket.

Nyhet från Svenska Seglarförbundet

Nå ut med klubbens parasegling via ParaMe

(2020-09-15 10:39)
ParaMe är en ny webbplats där det blir enklare för personer med funktionsnedsättning att få information om möjligheter till parasport. Segling finns med och är en ny möjlighet för våra klubbar att nå ut med sin paraseglingsverksamhet.

Premiär för JSM i 2-krona

(2020-09-14 15:11)
Två nya svenska mästare korades under klassens SM-helg i Stenungsund. Björn Sandberg och Maja Wikman kunde lägga ännu ett SM-guld till samlingarna och Tova Källerfelt och Hedvig Oskarsson tog hem klassens första JSM-guld.

Max på medaljjakt i Kiel

(2020-09-12 19:12)
Klassiska Kieler Woche med 1 800 seglare står inför finaldagen. Av Sveriges tre OS-klara seglare på plats är det Max Salminen, på fjärde plats i Finnjolle, som har störst medaljchans.

Kieler Woche - 1 800 elitseglare är igång

(2020-09-10 20:14)
På torsdagen inleddes klassiska Kieler Woche. Med drygt 1 800 seglare i en mängd klasser är det den första stora regattan sedan seglingsvärlden stängdes i mars. Tre av de fyra svenska OS-klara besättningarna är på plats. Och alla började bra.

Nyhet från Svenska Seglarförbundet

Läs våra sidor i senaste Båtliv

(2020-09-10 13:05)
Genom ett samarbete med Sveriges största båttidning Båtliv, har Svenska Seglarförbundet i varje nummer några egna sidor under rubriken Svensk Segelsport. Tidningen kommer ut med sex nummer per år, fyra på våren och två på hösten.

Nyhet från Svenska Seglarförbundet

Klubbaktiviteter för havet i höst

(2020-09-08 18:00)
Beställ Optimist för havets klubbox med massor med aktivitetstips för höstträning och vinteraktiviteter i klubben. Passa också på att boka upp ett klubbesök med vår projektledare Thomas Hansson-Mild inför hösten och vintern.

Upplev Digitala Båtmässan hela september

(2020-09-08 15:36)
Coronapandemin satte stopp för de flytande båtmässorna men sedan den 28 augusti pågår istället Digitala Båtmässan, ett samarbete mellan branschorganisationen Sweboat och Hamnen.se som presenterar en helt ny mässupplevelse.

E-post: sbk@skanorsbatklubb.se