Avbokningsregler seglarskola

• Vid avbokning pga sjukdom/skada eller dylikt återbetalas kursavgiften om man har giltigt läkarintyg
  • Om avbokning sker tidigare än 90 dagar före kursstart återbetalas 80% av avgiften.
  • Om avbokning sker senare än 90 dagar före kursstart tillfaller hela kursavgiften SBK.

Avbokning sker via mail This is a mailto link

Betalning
För garanterad plats i seglarskolan ska seglarskoleavgift och medlemsavgift vara erlagd i samband med anmälan.
Bankgiro: 5908-7387
Swish: 1230563064
Ange namn och vecka vid betalning.

När vi har registrerat er betalning kommer ett bekräftelse-mail på er plats i seglarskolan. Ingen plats garanteras innan dess.

Fortsätta segla efter seglarskolan
När du har gått seglarskola i Optimistjolle kan du fortsätta segla i grön träningsgrupp. För C55 finns möjlighet att delta i träning samt segla upp för våra instruktörer vilket är ett krav om du vill hyra någon av klubbens C55:or.

Försäkring
Alla deltagare på SSF Seglarskola är olycksfallsförsäkrade genom en försäkring hos Svenska Sjö.

Lunch
Vi äter medhavd lunch mitt på dagen. Ta med rejäl lunchmatsäck och vatten i en vattenflaska.

Kontakta Seglarskolan
Frågor om seglarskolan maila This is a mailto link
Inför varje seglarskolevecka får ni telefonnummer till ansvarig instruktör.

Säkerhet
Vi är mycket måna om trygghet och säkerhet.

• Vi bogserar ut alla jollar ur hamnen. Detta gäller nybörjarna, fortsättarna får segla ut själva om de vill
  • Vi har 2 följebåtar varje seglarskola för Optimistjollar och 1 instruktör per 5 elever. En instruktör i varje C55.
  • "Fendrar" - lite äldre barn med stor erfarenhet av segling är med i jollarna efter behov
  • Flytväst är ett krav i båt och på brygga
  • Vi provar på hur det är att kapsejsa, och resa båten upp igen, under trygga förhållanden
  • Prata med instruktörerna om hur du känner det, det är viktigt att man börjar seglar i den takt man själv vill. Det är helt ok att vara med i följebåten och titta på i början.

Klockan 9-16 med lunchpaus mitt på dagen.
I samband med samlingen första dagen har vi även en kort information för er föräldrar.

Utbildningsgaranti
Vid mycket dåligt väder under en kursvecka och utbildningstiden på vattnet inte räcker till, försöker klubben i mån av plats under resterande kurser ordna en alternativ dag(ar).

Utrustning

• Flytväst, OBS seglarväst, ej räddningsväst med krage. Har du inte egen flytväst så finns det att låna av klubben
  • Det behövs inga speciella seglarkläder utan träningsbyxor och tröja eller badshorts och t-shirts funkar bra.
  • Mössa kan vara skönt när det är kallt och blåsigt och är dessutom bra om man är rädd för att få bommen i huvudet.
  • Regnkläder – Regnbyxor är bra att ha på sig även när det inte regnar eftersom man sitter i en blöt båt hela tiden!
  • Skor som torkar fort (barfotasegling rek. ej p.g.a skaderisk)
  • Badkläder
  • Handduk
  • Solglasögon och keps när vädret är soligt och varmt. Tips! Knyt fast kepsen i ett snöre i flytvästen så tappar men den inte i sjön.
  • Solskyddsmedel
  • En eller gärna två kompletta omgångar torra kläder (om man skulle trilla i)
  • Vattenflaska
  • Lunchmatsäck