Seglarskolan

Skanörs Båtklubb har i många år drivit en populär och mycket omtyckt seglarskola. Varje år utbildar vi ett 70-tal elever i alla åldrar.

SBKs seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet som en SSF Seglarskola. Vilket bl.a innebär:

• Erfarna ledare som är licensierade via Svenska Seglarbundet (SSF) ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas på sina villkor
  • Hög instruktörstäthet och en gemensam kursplan för att säkra kvaliteten.

Vi erbjuder följande kurser:

• Optimist nybörjare för de som vill prova på att segla och lära sig grunderna i Optimistjolle.
  • Optimist fortsättare för de som behärskar grunderna och vill vidareutveckla sin segling i Optimistjolle.
  • C55 nybörjare för de som vill ingå i en besättning på 2–3 personer och lära sig segla C55 som är en liten kölbåt.
  • C55 fortsättare för de som vill ingå i en besättning på 2–3 personer och vidareutveckla sin segling med bla spinnakersegling.
  • Vi erbjuder också privatlektioner i Optimistjolle och C55.

Seglarskolan och coronasituationen. Vi följer Svenska seglarförbundets riktlinjer. Vi har bra möjligheter att sprida ut oss i små grupper, kunna ha samlingar och äta lunch utomhus mm.

Har du frågor om seglarskolan kontakta oss på This is a mailto link.

Seglarskola logo

Uppdaterad: 05 FEB 2020 13:48 Skribent: Malin Steffensen