Uppdatering om corona(covid-19) från SBKs styrelse

31 MAR 2020 12:06
Coronaviruset påverkar oss som klubb på många olika sätt. Vi värnar om våra medlemmar och vår omvärld och har på gårdagens styrelsemöte tagit ytterligare beslut i fotspåren av corona.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 12:06

Allsvenskan deltävling 1 inställd

Beskedet från Svenska Seglarförbundet är att deltävling 1 & 2 inte kommer att seglas, vilket tyvärr innbär att vår egen deltävling 15-17 maj inte blir av. Även om läget i Sverige skulle se ljusare ut vid månadsskiftet april/maj så blir det inte rättvist för både arrangörer och seglande lag att på kort tid förbereda sig. Det är för stor osäkerhet helt enkelt.

Det arbete som redan har lagts ner är dock inte förgäves. Vi laddar om batterierna inför vår deltävling 2021 istället. Tack till alla er som redan lagt ner många timmar på planering, kordinering, snack med sponsorer & andra intressenter.

För laget väntar vi också på besked om hur det kommer att bli med årets Allsvenska. Mer information väntas från SSF i slutet av veckan.

Sailing Ladies 22 april

Träffen är inställd. Vi hoppas på den 27/5 istället.

Vårmötet 24 april

Vi har beslutat att ställa in vårmötet och kommer istället ge en presentation av verksamheten digitalt på hemsidan.

Träningsverksamheten

Vår träningsverksamhet fortsätter som vanligt. Aktuell information från Folkhälsomyndigheten är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra - inget problem för oss seglare!

I vår träningsverksamhet försöker vi tänka på:

• Hålla samlingar utomhus i största möjligaste mån.
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, stannar hemma från träningen
  • Om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter och hålla avstånd till varandra i omklädningsrummet.
  • Dela inte vattenflaskor och handdukar.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

Under påsken kommer vi även ha träningsläger med seglare från närområdet och med begränsat antal deltagare.

Skribent: Malin Steffensen