Foto: Daniel Stenholm

Skanör tar även bra placeringar på Junior SM

23 AUG 2021 08:30
Förra helgen seglades JSM i Lomma. Våra SBK-seglare Jacob. Lisa & Hugo visade upp fin segling.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2021 08:30

Seglarna fick känna på näst intill hemmavatten med vågor och hård vind något som våra seglare gillar, (se https://fb.watch/7nGqdGcOve/ ).

I E-jolle klassen kom Jacob Skoglösa SWE3597 på en 4:e plats trots en DSQ i första racet. Jacob prenumererade nästa på 3:e och 4:e platserna genom hela tävlingen, på totalt 10 race.

I Optimist klassen tävlade Lisa Brase och Hugo Flygare. Killarna körde 6 kvalificerings heat och sedan 4 guld heat. Tjejerna körde 7 kvalificeringsheat och 4 guld-heat. I det fyra guld-heaten var man tvungen att räkna alla race. Lisa hade en tuff första dag men kom sedan in i sin segling. Hon låg på delad 11 plats inför guld heaten sista dagen. Lisa höll ihop seglingen och fick till en 9:e placering totalt. Hugo hade bra seglingar de två första dagarna och låg på 9:e plats inför Guld racen, Hugo slutade på en 17 plats på totalen.

Riktigt bra prestationer från våra ungdomar och ett fantastiskt arrangemang från JSM arrangörerna i Lomma.

För våra Optimist ungdomar är nästa stora tävling Polish International Championship.

Vi önskar dem lycka till.

Foto toppbilden: Daniel Stenholm

Skribent: Malin Steffensen