Bra seglat av Lisa & Hugo i Nordiska Mästerskapen i Optimist

01 AUG 2021 10:29
Nordiska Mästerskapen för Optimist är nu seglat i Träslövsläge. Våra Skanörsseglare Lisa och Hugo har representerat Sverige.
  • Skapad: 01 AUG 2021 10:29

Efter de tre första dagarna då endast 2 race kunde slutföras pga för hård vind och för höga vågor så avslutades tävlingen på lördagen med 4 härliga race i 7-11 m/s vind och 1.5 till 2 meters vågor. SBK-seglarna Lisa Brase och Hugo Flygare kämpade på bra och lyckades knipa var sin medalj med en 20:e respektive 14:e plats i totalen.

Ursprungligen skulle NM i flera jolleklasser seglas i Finland men pga Coronarestriktioner ställdes tävlingen in. Svenska Optimistjolleförbundet lyckades styra om arrangemanget till Sverige istället. Pappa Björn Flygare ställde upp med Calypso som startbåt och har tillhört startbåtsorganisationen. Mycket vaggande i vågorna har det blivit och sista dagen behövdes 3 ankare för att hålla positionen.

Hugo

Skribent: Malin Steffensen