Liros Cup 2021

Välkomna till Liros Cup, 29 augusti i Skanör.

Under Liros Cup samlas olika jolleklasser på samma bana.
Deltagande klasser: Optimist, E-jolle, Zoom8, Laser (4.7, Radial & Standard), RS Feva samt 29er.
Tävlingen genomförs på Blå nivå enligt Svenska seglarförbundets nivåindelning.

Inbjudan och anmälan kommer i sommar.

PRAKTISK INFORMATION

Skanörs hamn är sommartid välbesökt både från sjöss och från land. Vackra sommardagar kan det bli trångt med badgäster, båtgäster och andra besökare.

Uppställning och sjösättning jollar: För att minska trängsel kommer vi ha 2 zoner för uppställning av jollar; Gul (söder om/till vänster om slipen) och Blå (norr om/till höger om slipen). Sjösättning kommer ske zonvis.

Sjösättning av följebåtar: Sjösättning av följebåtar sker på slipen i Skanörs hamn. Bilar med följebåtar kör rakt fram när ni kommer till hamnen. För att undvika trängsel önskar vi att följebåtar sjösätts innan kl. 09:30. Därefter får sjösättning av följebåt ske efter seglarna lämnat hamnen för dagens seglingar. Upptagning av följebåtar får ske med beaktande av att seglarna har företräde till slip.

Parkering: Parkering av både bilar och trailers sker inom markerat område på parkeringen söder om hamnen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

Avlastning jollar: Avlastning av jollar sker på södra parkeringen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

Omklädning: Pga rådande corona-situation uppmanar vi alla deltagare att byta om hemma eller utomhus. Det finns offentliga toaletter i hamnen samt tillgång till gästhamnens toaletter.

Karta över hamnen

BOENDE

Kom ihåg att boka boende i tid. Skanör-Falsterbo är ett attraktivt resmål under sommarhalvåret.

Skanörs Hamn – I Skanörs Hamn finns 10 uppställningsplatser för husbilar.

Falsterbo Resort  - ca 2km från Skanörs Hamn erbjuder campingstugor samt uppställning för husbilar. www.falsterboresort.se

Hotell Spelabäcken – Skanör ca 700 meter från Skanörs Hamn www.spelabacken.se

Skanörs Gästgifvaregård – ca 800 meter från Skanörs Hamn www.skanorsgastis.com

Falsterbo Kursgård  ca 9 km från Skanörs Hamn i anslutning till Falsterbokanalen. Erbjuder stugor med plats för 4-6 personer > www.falsterbokursgard.com