Corona-info

Skanörs Båtklubb bevakar löpande utvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundet och Svenska Seglarförbundets bedömningar samt rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående träning och idrott.

Rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Svenska Seglarförbundet

Observera att denna information gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel.

Vi uppmanar alla att följa och respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

• Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll avstånd till människor du träffar och ta inte i hand när du hälsar
  • Vi uppmanar våra medlemmar över 70 år att stanna hemma och begränsa kontakter med andra människor så långt det går. Behöver ni hjälp så tveka inte att utnyttja klubbens nätverk och be om hjälp.

Träningsverkamheten och seglarskola

Segling är ju en bra idrott i den här situationen då vi är utomhus. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och det är viktigt att idrott och träning kan fortsätta. Baserat på rekommendationerna vidtar SBK följande försiktighetsåtgärder:

• Omklädningsrummen kommer stängas. Kom till träningen ombytt och åk hem i seglarkläderna.
  • Toaletterna kommer vara öppna.
  • All samling och genomgång kommer ske utomhus.
  • Mat, medtag egen mat och även den ska ätas utomhus.
  • Vid minsta tecken på hosta, snuva, sjukdomskänsla stannar man hemma.

När det gäller seglarskolan ser vi inte att vi i nuläget behöver ställa in.

Medlemsaktiviteter

• Lördagsfikat är inställt tills vidare.
  • Sailing Ladies 22 april – träffen ställs in
  • Vårmötet 24 april – mötet ställs in men vi kommer presentera årets verksamhet digitalt istället.
Uppdaterad: 02 APR 2020 21:00 Skribent: Malin Steffensen